Klopsiki Z Sosem Śmietanowym
Klopsiki z sosem śmietanowym mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 317 kalorii, 21 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga ketchupu, ciężkiej śmietany do ubijania, soli i cebuli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21%. Wynik ten jest raczej zły. Pulpety w sosie śmietanowym, klopsiki w sosie grzybowym i klopsiki w sosie śmietanowym koperkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz jajko, mleko, ketchup, sos Worcestershire, płatki owsiane, cebulę, pietruszkę, sól i pieprz. Pokruszyć wołowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki.
Obtocz w mące, strzepując jej nadmiar.
Klopsiki układaj na natłuszczonych rusztach w płytkich blachach do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 10 minut. Obróć klopsiki; piecz 12-15 minut dłużej lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe.
W międzyczasie na sos rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę, tymianek, sól i pieprz, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj bulion i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Odsącz klopsiki na ręcznikach papierowych; przełożyć do naczynia do serwowania.
Podawać z sosem; posyp natką pietruszki.