Kalafior Deborah Madison z szafranem, płatkami pieprzu, dużą ilością pietruszki i makaronem
Kalafior Deborah Madison z szafranem, płatki pieprzu, mnóstwo pietruszki, i makaron może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma 286 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, czosnek, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka z soczewicy Deborah Madison, Tangelo Deborah Madison-Pudding mandarynkowy, oraz Dwa letnie przeciery rabarbarowe Deborah Madison dla podobnych receptur.
Instrukcje
Różyczki kalafiora na parze i rdzeń nad wrzącą wodą przez około 3 minuty. Spróbuj. Powinien być na granicy czułości i nie do końca ugotowany. Odłóż to na bok.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na makaron.
Rozgrzać olej na szerokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i szafran i gotować, często mieszając, aż cebula jest miękka, 6 protokół lub tak. Para aktywuje szafran tak, że plamy i smaki cebuli.
Dodać czosnek, płatki pieprzu i kilka szczypty pietruszki, dać im wymieszać, a następnie dodać kalafior. Wrzucić kalafior do pokrycia go z przyprawami, dodać 1/2 szklanki wody, i gotować na średnim ogniu, aż kalafior jest miękki, zaledwie kilka minut. Doprawić solą, wymieszać z połową pozostałej pietruszki i ogrzać.
Podczas gdy kalafior jest gotowania, gotować makaron we wrzącej wodzie doprawione solą, aż al dente.
Odcedzić, przełożyć do rozgrzanej miski i wymieszać z kilkoma łyżkami oleju i pozostałą pietruszką. Smak soli, następnie łyżkę kalafiora nad makaronem, przenieść część w szczelinach makaronu, zetrzeć ser na wierzchu, i podawać.
Wariacja z krewetkami: gdy Dzikie krewetki zatoki są w sezonie, skorzystaj z ich słodkiej dobroci. Obierz 1 funt krewetki, następnie podsmaż je na dużym ogniu w oliwie z oliwek, aż różowy i firmy, po 5 minut lub tak. Wrzuć je z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki i podziel je między poszczególne talerze makaronu lub stos je na szczycie wspólnego naczynia. Pomiń ser.