Jedwabisty mus czekoladowy z chrupiącym masłem orzechowym
Jedna porcja zawiera 1326 kalorii, 20g białka, oraz 107 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany, ciężkiej śmietany, mlecznej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jedwabisty mus czekoladowy z chrupiącym masłem orzechowym, Milk Chocolate Peanut Butter Mus Z Chrupiącą Polewą, oraz Vegan Chocolate Peanut Butter Swirl Mousse Pie Z Chocolate Peanut Butter Agave Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małej misce, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. W małym rondlu, doprowadzić ciężką śmietanę na wolnym ogniu z posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
żelatyna
Orzeszki Ziemne
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Niech krem orzechowy odstać od ognia na 15 protokół. Odcedzić krem z orzeszków ziemnych do średniej miski; wyrzucić posiekane orzeszki ziemne. Wytrzeć rondel, dodać śmietanę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Z ognia ubić żelatynę i posiekaną białą czekoladę, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Czekolada
żelatyna
Orzeszki Ziemne
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce krem z orzeszków ziemnych, aż zostanie ustawiony, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Ziemne
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
4
W małym rondlu podgrzać śmietanę aż do gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
W średniej misce umieścić mleczną czekoladę i niesłodzoną czekoladę i dodać gorącą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzona Czekolada Do Pieczenia
Czekolada Mleczna
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
6
Odstawić, aż się stopi, a następnie ubijać, aż będzie gładka; ostudzić. W innym małym rondlu, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
7
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka z dużą prędkością, aż będą gładkie. Powoli wlej gorący syrop cukrowy, ubijając z dużą prędkością; uważaj, aby nie wylać syropu bezpośrednio na ubijaki. Beat, aż mieszanina będzie chłodna, blada i gęsta, około 5 minut. Używając gumowej szpatułki, złóż mieszaninę czekolady, aż nie pozostaną smugi. Mus przykryć folią i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Cukrowy
Czekolada
żółtko Jaja
Syrop
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Folia Foliowa
Szpatułka
Do Szczotkowania I Smażenia
8
Wyłożyć średnią blachę do pieczenia papierem woskowym. W średniej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce roztopić masło orzechowe i czekoladę o dużej mocy w odstępach 30-sekundowych, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać płatki kukurydziane i orzeszki ziemne i rozprowadzić crunch na blasze do pieczenia w 1/2-calowej warstwie. Zamrozić do twardości, około 1 1/2 godziny. Pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Orzechowe
Płatki Kukurydziane
Czekolada
Orzeszki Ziemne
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Mikrofalówka
Papier Woskowany
Do Szczotkowania I Smażenia
9
Łyżka musu do 8 szklanek lub misek i top każdy z gałką kremu orzechowego.