Jak zrobić duszone golonki jagnięce
Jak zrobić duszone golonki jagnięce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 3,01 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 40g białka, oraz 10 g tłuszczu. Mieszanka kolendry, jagnięcina shanks, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 94%. Spróbuj Duszone Golonki Jagnięce, Duszone Golonki Jagnięce, oraz Duszone Golonki Jagnięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Obficie doprawić jagnięce golonki solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Umieścić golonki jagnięce w holenderskim piekarniku, gotować, obracając, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Przenieś trzpienie na talerz.
Odcedzić pozostały olej i tłuszcz, więc tylko 1 łyżka pozostaje w holenderskim piekarniku.
Wymieszać cebulę, czosnek i szczyptę soli do holenderskiego piekarnika; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować, mieszając, aż cebula zmiękną i półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj pastę pomidorową, chipotle chile proszek, ancho chile proszek, i zmielony cynamon; wymieszać, aby połączyć.
Wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka na mieszaninę cebuli. Zwiększ ciepło do wysokiej; gdy płyn się zagotuje, umieść golenie jagnięce w holenderskim piecu. Przykryć i gotować w nagrzanym piekarniku przez 90 minut.
Wyjąć holenderski piekarnik i wymieszać paprykę jalapeno, czerwoną paprykę i 1/2 Puchar kurczaka bulion; doprowadzić do wrzenia na kuchence. Powrót patelni do piekarnika i gotować, odkryte, aż trzciny jagnięce są przetargu widelec, o 20 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na talerz.
Umieść holenderski piekarnik na płycie kuchennej na dużym ogniu; doprowadzić płyn do wrzenia i gotować, odtłuszczając pianę, aż ciecz zostanie zmniejszona i zagęszczona, około 5 minut. Wymieszać kolendrę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Łyżka sosu na golonki jagnięce i podawać.