Jaja Po Norwesku
Przepis jajka norweskie mogą zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w około 15 minut. To danie główne ma 861 kalorii, 36g białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.39 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sok z cytryny, łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jajka Faszerowane Po Norwesku, Norweski Gravlax, oraz Norweskie Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
(Ten talerz z restauracji Pastis w Nowym Jorku.) Najpierw doprowadzić garnek wody do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, umieść kilka połówek angielskich babeczek na blasze do pieczenia. Lekko posmaruj muffinki angielskie i umieść je pod brojlerem na kilka minut lub aż angielskie muffinki będą bardzo lekko złote. Następnie kłusuj jajka. Za pomocą łyżki rozpocznij mieszanie wrzącej wody w dużym, kolistym ruchu. Kiedy tornado naprawdę skręca, pęknij w jajku. Albo dwa. Albo trzy. Powodem wirowania jest to, że jajko zawija się wokół siebie, gdy gotuje, trzymając je razem. Gotować około 2 ½ do 3 minutes.In mały rondel, rozpuścić 1 1/2 patyczki masła, aż skwierczą.
Żółtka przełożyć do blendera. Włącz blendera na niskim poziomie, aby żółtka się połączyły, a następnie zacznij wlewać bardzo gorące masło do blendera. Blender powinien pozostać włączony przez cały czas, a należy uważać, aby bardzo powoli wlewać masło. Nalewaj masło, aż wszystko zniknie, a następnie natychmiast zacznij wyciskać sok z cytryny do blendera.
Ułóż angielskie babeczki na talerzu, twarzą do góry. Następnie umieść plasterek wędzonego łososia na każdej połowie.
Na wierzch łososia ułożyć jajko i obficie polać sosem holenderskim, a następnie posypać czarnym pieprzem
Uwaga: aby upewnić się, że wszystko jest gorące w momencie, gdy jest gotowe do podania, zanurz jajka w koszulce z powrotem do gorącej wody tuż przed podaniem i zrób Hollandaise w ostatniej chwili.