Hummus z Zakonserwowaną cytryną i suszonymi pomidorami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj hummusu z Zakonserwowaną cytryną i suszonymi pomidorami. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 116 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka suszonych pomidorów, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hummus z Zakonserwowaną cytryną i suszonymi pomidorami, Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, oraz Konserwowany Hummus Cytrynowy.
Instrukcje
1
Ciecierzycę posortować i umyć; umieścić w misce. Przykryć ciecierzycę wodą do 2 cali powyżej ciecierzycy; przykryć i odstawić 8 godzin.
Połącz ciecierzycę i 6 szklanek wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 godziny lub do bardzo przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Odcedzić w durszlaku nad miską; rezerwa 2/3 szklanki płynu do gotowania.