Hummus z warzywami
Hummus z warzywami to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako przystawka na środkowy wschód. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka nasion sezamu, pasta tahini, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Marchewkowy Hummus z warzywnymi patyczkami, Mediterranean Hummus Seler Sticks, oraz warzywa pilaf lub warzywa pulao, jak zrobić pilaf w stylu azjatyckim.
Instrukcje
Włożyć ciecierzycę, tahini i ząbki czosnku do robota kuchennego i whizz aż będzie gładka.
Dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, przegotowaną wodę i Marmite. Whizz ponownie, aż bardzo gładkie.
Podawać z patyczkami marchewki, ogórka i pieprzu oraz sezamem.
W przypadku płaskich chlebów sezamowych rozgrzej grill do wysokiej i odkurz nieprzywierającą blachę do pieczenia z odrobiną mąki.
W dużej misce wymieszaj mąkę samowystarczalną, nasiona sezamu, szczyptę soli i mielony czarny pieprz. Wymieszaj jogurt naturalny z mlekiem lub wodą, a następnie dobrze wymieszaj, tworząc miękkie ciasto.
Dzielimy ciasto na 4 części i dociskamy każdy kawałek do owalu o grubości ok. 5mm.
Umieść na prześcieradle i grilluj przez 3 minuty z każdej strony, aż będzie nadmuchane i złociste.
Posmaruj odrobiną oliwy z oliwek przed podaniem, jeśli chcesz.