Harisseh (Bliskowschodnie słodycze) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 25 i kosztuje 16 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 6 fanów. Jeśli masz mąkę z kaszy mannej, wodę, blanszowane połówki migdałów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Sałatka Bliskowschodnia, Kurczak Z Bliskiego Wschodu, oraz Jagnięcina Z Bliskiego Wschodu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać kaszę manną, proszek do pieczenia, 2 szklanki cukru i posiekane migdały, aż do równomiernego wymieszania. Wymieszaj jogurt, olej roślinny i wodę różaną, aż powstanie miękkie ciasto. Przykryj miskę folią i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Woda Różana
Nie Z Lokalnego Ogrodu
( 23)
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Naciśnij ciasto do kwadratowego naczynia do pieczenia 9x9 cali i wygładź wierzch. Ocena górnej części ciasta, aby utworzyć 25 kwadratów, a następnie top każdy kwadrat z migdałów połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Góra się nadmuchnie i zmieni kolor na złoty, około 20 minut. Harisseh odbywa się, gdy wierzch jest złoty, a środek jest ujędrniony. Po zakończeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na patelni przez 20 minut.
Gdy harisseh ostygnie, wlej wodę i 2 szklanki cukru do rondla. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, i gotować przez 5 protokół. Wymieszaj 1 łyżeczkę wody różanej i sok z cytryny, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Woda Różana
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Aby podać, pokroić ciepły harisseh na 25 kwadratów i umieścić na dużym talerzu; wlać syrop wody różanej, upewniając się, że wszystkie kawałki są wilgotne.