Halibut ze szczypiorkiem ziemniaczanym
Halibut ze szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.88 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 251 kalorii, 43g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz dekoracje: szczypiorek, szczypiorek, skórka cytrynowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Potato Parmesan & Chive Crusted Tilapia, Halibut zapiekany z migdałów z puree ze słodkich ziemniaków z dyni, oraz Miso-glazurowany Halibut ze szczypiorkiem i czarnym ryżem.
Instrukcje
Ziemniaki rozdrobnić na grubej stronie tarki; wycisnąć nadmiar płynu.
Połączyć rozdrobnione ziemniaki, szczypiorek, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Posypać obie strony filetów rybnych równomiernie pozostałą po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Po 1 stronie każdego fileta posypać skórką z cytryny. Pat 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków równomiernie skórki cytryny na każdym filecie.
Ciepła 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać 2 filety, strona ziemniaka w dół. Gotować 5 do 6 minut lub do ziemniaków zaczyna brązowieć.
Przełóż rybę, ziemniaczaną do góry, na nasmarowaną patelnię z jellyrollem. Powtórz z pozostałą 1 łyżeczką oleju i pozostałymi 2 filetami rybnymi.
Piec w temperaturze 400 przez 5 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.