Gulasz Wołowy Z Kluskami Ziemniaczanymi

Gulasz Wołowy Z Kluskami Ziemniaczanymi
Gulasz wołowy z kluskami ziemniaczanymi to danie główne dla 6 osób. Za 1,93 dolara za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 488 kalorii , 42 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jeśli masz pod ręką sól, czosnek w proszku, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 78% , to danie jest całkiem dobre. Gulasz wołowy z knedlami w ziołach , Gulasz wołowy z knedlami i Gulasz wołowy z kluskami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodawaj mięso, po kilka kawałków na raz; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
W holenderskim piekarniku smaż wołowinę i cebulę na oleju, aż mięso będzie rumiane ze wszystkich stron, a cebula będzie miękka. Wymieszaj bulion, wodę, ocet, marchewkę i przyprawy; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny lub do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie. Wyrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
W dużej misce ubij jajko; dodać bułkę tartą, mąkę, natkę pietruszki, cebulę i przyprawy. Wymieszaj ziemniaki. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki. Oprószyć mąką. Zagotuj gulasz; wrzucić knedle na gulasz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut (nie podnoś pokrywy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
GulaszGulasz
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Natychmiast podawaj.

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła567Orzechy dowolne (posiekane)puszki każdy) skondensowany bulion wołowy, nierozcieńczonypuszki każdy) skondensowany bulion wołowy, nierozcieńczony907Orzechy dowolne (posiekane)gulasz wołowy mięsogulasz wołowy mięso2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew pokrojona w 2-calowe kawałkimarchew pokrojona w 2-calowe kawałki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianeksuszony tymianek11 funt cukinii,suszony tymianeksuszony tymianek12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku31Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAdditional all-purpose flourAdditional all-purpose flour1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek5256 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno rozdrobnione niegotowane ziemniakidrobno rozdrobnione niegotowane ziemniaki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych90Orzechy dowolne (posiekane)przyprawiona sucha bułka tartaprzyprawiona sucha bułka tarta1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy bardzo dobrze komponuje się z Shirazem, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Możesz spróbować PlumpJack Syrah. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 63 dolarów za butelkę.
Pulchny Jack Syrah
Pulchny Jack Syrah
Winogrona Syrah pochodzą z dwóch niesamowitych winnic w dolinie Napa – Hudson w Los Carneros i Stagecoach na Atlas Peak. Te unikalne AVA nadają temu winu charakterystyczne cechy. Chłodna, mglista winnica Hudson nadaje temu winu dymny, dziczyznowy nos przeplatany białym i czarnym pieprzem z nutami kwiatowymi, podczas gdy słoneczna i skalista winnica Stagecoach nadaje temu winu intensywne i skoncentrowane aromaty owocowe jeżyn, jeżyn i ciasta z borówek . Winnica Hudson przynosi także piękne, jasne maliny, czarny pieprz, dym, finezję i żywą kwasowość na podniebieniu, natomiast winnica Stagecoach dodaje ciemnych owoców, świetnej koncentracji i struktury. Fermentacja w całym klastrze zwiększa złożoność z odrobiną zielonego pieprzu i przypraw na finiszu, a dąb nadaje dymny nos i gorzką czekoladę na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn