Groszek wiosenny z daktylami i orzechami włoskimi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka? Groszek wiosenny z daktylami i orzechami włoskimi może być świetnym przepisem. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz groszek, groszek cukrowy, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Daktyle i orzechy włoskie w bochenku, Batoniki Owsiane Z Daktylami I Orzechami Włoskimi, oraz Surowa Sałatka z brokułów z orzechami włoskimi i daktylami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Jeśli używasz świeżego groszku angielskiego, Dodaj do wrzącej wody i gotuj do miękkości, około 1 minuty.
Dodać groszek snap i gotować do jasnozielonego, o 2 protokół, następnie dodać groszek śnieżny i gotować 30 sekund.
Odcedzić groszek i zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotka i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodać orzechy włoskie, daty i cayenne i gotować, aż orzechy są lekko tosty, o 1 więcej minut.
Odcedzić groszek, wytrząsając nadmiar wody, a następnie dodać do patelni(jeśli używasz mrożonego groszku, dodaj je tutaj).
Dodać 1 łyżeczkę soli i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, 3 do 5 protokół.
Dodać olej z orzechów włoskich i wrzucić.
Dodaj więcej soli do smaku.
Zdjęcie dzięki uprzejmości Anny Williams