Grillowany łosoś z salsą Mango

Grillowany łosoś z salsą Mango
Przepis Grillowany łosoś z salsą Mango może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 101 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany Łosoś Z Salsą Mango, Grillowany łosoś z salsą Mango, oraz Grillowany łosoś z salsą Mango.

Instrukcje

1
Połóż łososia, skórę w dół, na naoliwionym kawałku ciężkiej folii, która jest o 2 cale większa od ryby ze wszystkich stron. Wierzch ryby natrzeć olejem, a następnie skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
łosośłosoś
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
W misce wymieszaj mango, sok z cytryny i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj chile, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
5
Ułóż łososia (na folii) na grillu na solidnym łóżku ze średnio gorących węgli lub średnio gorących na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę na grillu. Gotować, aż łosoś będzie nieprzezroczysty, ale nadal wilgotny-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 12 do 15 minut. Łyżka off oleju z folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Ostrożnie wsuń szeroką szpatułkę między skórę łososia a folię i podnieś łososia na talerz. Łyżka połowy salsy mango nad rybą. Ryby pokroić w poprzek i podawać z pozostałą salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Parowanie wina: wytrawny Riesling lub Gewrztraminer o dobrej kwasowości chłodzi ogień chile w salsie i uzupełnia bogate ryby i owoce tropikalne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce TropikalneOwoce Tropikalne
Suchy RieslingSuchy Riesling
Papryka ChiliPapryka Chili
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
RybyRyby
WinoWino

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn