Grillowane Tacos z salsą z awokado
Grillowane Tacos z salsą z awokado może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 593 kalorie, 39g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.8 za porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Mieszanka soku z limonki, czosnek, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Tacos Z Salsą Z Awokado, Grillowane Tacos z salsą z awokado, oraz Grillowane Tacos Z Salsą Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię grillową. Grilluj jalapeos aż do zwęglenia. Łodyga i nasiona jalapeos; drobno pokroić w kostkę 2 z nich. Cienko pokroić Pozostałe jalapeo i rezerwy na talerzu.
W rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj pokrojone w kostkę jalapeos i cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, 10 protokół.
Dodać pomidory i gotować, aż zmiękną.
Przełożyć do miski i ostudzić. Wymieszać z awokado, kolendrą i sokiem z limonki; doprawić solą i pieprzem.
Olej chorizo i grill na umiarkowanym ogniu, aż gotowane przez.
Wyjąć osłonkę chorizo i pokruszyć mięso do miski. Lekko posmarować serem i grillować przez 1 minutę z każdej strony, następnie naoliwić patelnię i grillować pokrojoną cebulę aż do zwęglenia; obie przełożyć na talerz.
Stek naoliwić, doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, 8 minut dla średnio rzadkich.
Przenieś na deskę i pozostaw na 5 minut. Cienko pokroić stek i podawać z akompaniamentami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.