Grillowane siodło jagnięce z cytryną i rozmarynem
Grillowane siodło jagnięcina z cytryny & rozmaryn może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 306 kalorii, 5G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, paluszki trawy cytrynowej, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Siodło jagnięce nadziewane ratatouille, Grillowane kotlety schabowe z marynatą Rozmarynowo-cytrynową, oraz Lemon & rosemary traybake lamb.
Instrukcje
Otwórz siodełko, a następnie umieść rozmaryn, czosnek i trawę cytrynową na całej długości stawu. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie zwinąć do góry, utrzymując ją tak mocno, jak to tylko możliwe. Wiązanie sznurkiem. Lekko wymieszać tłuszcz i doprawić do końca.
Skórkę cytrynową wymieszać z oliwą z oliwek, a następnie użyć do zagotowania jagnięciny. Na tym etapie można pozostawić go do marynowania w lodówce nawet na jeden dzień. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed gotowaniem i wyjąć z oleju cytrynowego. Kiedy grill jest gorący, a płomienie ustąpiły, połóż jagnięcinę na boku węgli, a nie bezpośrednio nad nimi, co pomoże jagnięcinę gotować delikatnie i zapobiec paleniu. Gotować jagnięcinę przez 45 minut na średnio rzadkie, obracając go regularnie, lub na dłużej, jeśli wolisz jagnięcinę dobrze zrobione.
Przełożyć jagnięcinę na półmisek i odstawić na co najmniej 10 minut.
Wlać sok z cytryny tuż przed podaniem.