Grecka Pizza
Przepis Grecki Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 37 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto na pizzę, ser feta, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grecka Pizza, Grecka Pizza, oraz Grecka Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. odkurz ciężką blachę do pieczenia mączką kukurydzianą. Odstawić.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości 1/4 cala, długości około 16 cali i szerokości 8 cali.
Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia.
Do polewy: na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać pory i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając często do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund, aż aromatyczny. W partiach, dodać szpinak i gotować, aż zwiędną, o 5 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać ser feta i miętę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Używając palców widelca, nakłuj powierzchnię ciasta na całej powierzchni.
Mieszankę szpinakową rozprowadzić na wierzchu i Doce z masłem.
Piec, aż ciasto będzie złote i chrupiące, 15 do 18 protokół.
Pokroić w kwadraty i podawać.