Gotowany Sum Cajun
Gotowany Sum Cajun wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 3,77 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, przyprawę kreolską, filety z suma hodowane na farmie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cajun Catfish, My Way, Cajun Catfish, oraz Cajun Catfish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rybę posypać przyprawami.
Roztopić masło na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodać wino; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ryby; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 16 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Rybę wyjąć szpatułką; umieścić 1 filet na każdym z 4 talerzy. Doprowadzić płyn do wrzenia; gotować aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 2 minut). Odcedzić płyn przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Łyżka 2 łyżki płynu do kłusowania nad każdym filetem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Sum w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.