Francuskie bułki, za które można umrzeć
Francuskie bułki, za które można umrzeć, zajmują od początku do końca około 2 godzin i 20 minut . Jedna porcja zawiera 134 kalorie , 4 g białka i 2 g tłuszczu . Za 7 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 osobom. 657 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże, olej roślinny, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 43% . Podobne przepisy to Bułki obiadowe z czosnkiem , (nie)kiełbasy – francuskie bułeczki z soczewicy z konserwowanym Le i bułki z nadziewanymi ziemniakami, jak zrobić bułki .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ciepłą wodę, drożdże i cukier.
Odstawić do uzyskania kremowej konsystencji, około 10 minut.
Do mieszanki drożdżowej dodaj olej, sól i 2 szklanki mąki. Mieszaj pozostałą mąkę, po 1/2 szklanki na raz, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek miski. Wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwij dużą miskę, włóż do niej ciasto i obróć, aby je pokryć. Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Rozwiń ciasto i wyłóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na 16 równych części i uformować okrągłe kulki.
Układać na lekko natłuszczonych blachach do pieczenia w odległości co najmniej 2 cali od siebie. Przykryj bułki wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoją objętość, około 40 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec przez 18 do 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu uzyskania złotego koloru.