Flamin ' Cajun Shrimp

Flamin ' Cajun Shrimp
Przepis Flamin ' krewetki Cajun może zaspokoić swój Creole pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 438 kalorii, 16G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis służy 2 i kosztuje $3.99 za porcję. Mieszanka pieprzu, papryka, sos worcestershire, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bachelors Flamin ' Hot Mexican Bean Dip, Krewetki Cajun, oraz Cajun Shrimp BLT.

Instrukcje

1
W misce, połączyć krewetki z przyprawami i skórką z cytryny. Wrzuć krewetki, aby dobrze je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Na dużej patelni, ciepła 2 Tbs. masła na średnim ogniu do spienienia. Wymieszać z czosnkiem, szalotka, sok z cytryny, i sos Worcestershire.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Saute przez około 2-3 minut, aż czosnek i szalotka zmiękną. Następnie, dodać krewetki i saute, aż po prostu włączyć różowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Ostrożnie odchylić patelnię od siebie, wlać koniak chochlą i użyć długiej zapałki lub jednej z tych zapalniczek z długim uchwytem, aby zapalić koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Niech się wypali -- to powinno zająć około 15 sekund. Kiedyś znajomy dodawał za dużo koniaku do flambe ' a i ogień ciągle się rozpalał ... jeśli tak się stanie, po prostu to zdmuchnij!
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
6
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z pozostałym masłem, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Podawać z dużą ilością chrupiącego francuskiego chleba, dużą zieloną sałatką(i do diabła, dlaczego nie zjeść tego palcami?!) i trochę zimnego piwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia3
Magazyn