Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 20g białka, oraz 54g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz fettuccine, ciężki krem, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Przepis ten zachwycił 191 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine Alfredo, Niskokaloryczne Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ugotować makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, od czasu do czasu mieszając, około 4 minut.
Drenaż. Wymieszać 2 szklanki śmietany i soku z cytryny w ciężkiej patelni dużej do mieszania.
Dodać masło i gotować na średnim ogniu tylko do momentu rozpuszczenia masła, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki śmietany, i parmezan do sosu śmietanowego na patelni.
Dodaj skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową, sól i biały pieprz. Wrzucić mieszaninę makaronu na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, o 1 minutę.;
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.