Dziki czosnek i biała fasola Curry

Dziki czosnek i biała fasola Curry
Przepis Wild Garlic and White Bean Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, pomidory śliwkowe, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziki czosnek i biała fasola Curry, Tarta Z Grzybami I Białą Fasolą, oraz Zupa Z Białej Fasoli Z Dziką Rukolą I Cytryną Meyer dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu i pocić cebulę, aż będzie miękka i przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Na oddzielnej patelni rozgrzej wszystkie nasiona przypraw, aż uwolnią swój zapach i po prostu zaczną skakać na patelni. Wrzucić do moździerza i zmielić tłuczkiem jeszcze ciepłym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj ciepłe przyprawy mielone do cebuli wraz z chiles, Curry liści, liść limonki, i kolendry. Gotować przez kolejne 5 minut na dość małym ogniu, a następnie dodać czosnek, jaggery, sok z limonki i sos rybny. Dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Liście LimonkiLiście Limonki
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
JaggeryJaggery
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Dodaj pomidory, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj świeżą lub gotowaną suszoną fasolę i mleko kokosowe. Gotować delikatnie przez 10 do 15 minut (lub aż fasola będzie miękka, jeśli gotowanie świeże).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
5
Podczas gotowania curry, umyć dziki czosnek bardzo dobrze, zbieranie na każdy liść dokładnie Dla mogą one nosić małe kamienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6
Kilka minut przed podaniem curry, dodać dziki czosnek i gotować, aż będzie tylko zwiędły i miękkie. Nie rozgotować—dziki czosnek powinien być jasny i żywy. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. To curry powinno być miękkie, pachnące, delikatnie słodkie, ostre i słone, z wystarczającą ilością ciepła, aby cię ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
7
Reprinted with permission from My Favorite Ingredients by Skye Gyngell, copyright © 201
8
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Getrank Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia91
Magazyn