Dip Sushi z tuńczykiem i łososiem

Dip Sushi z tuńczykiem i łososiem
Przepis Tunan i łosoś Sushi Dip jest gotowy w około 5 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 363 kalorie, 27g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pikantny sos sushi, zieloną cebulę, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mało kto lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Burgery Sushi Z Tuńczykiem, Crunchy Tuna " sushi, oraz Kubki Do Sushi Tunan Avocado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka i łososia pokroić w drobną kostkę i wymieszać z cebulą i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Dodaj pikantny sos Sushi, sos sojowy i olej sezamowy do smaku, a następnie naciśnij na małe danie timbale. Poluzuj krawędzie nożem i obróć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Posypać sezamem na wierzchu i podawać z frytkami do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia36
Magazyn