Daikon-Sałatka Marchewkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj sałatki z marchwi daikon. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 142 kalorie, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 63 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać nasiona sezamu, olej roślinny, unseasoned ocet ryżowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka marynowana z marchwi i Daikon, Tarta Sałatka Daikon i marchew, oraz Marynowana Sałatka Daikon i marchewka (namasu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Daikon ogolić na wstążki obieraczką do warzyw. Wrzucić z 1/4 łyżeczka soli w durszlaku; niech spuścić w zlewie, rzucając od czasu do czasu, o 15 protokół. Tymczasem marchewki ogolić na wstążki obieraczką.
W dużej misce ubić imbir, ocet, sok z limonki i 1/2 łyżeczki soli. Powoli ubić olej roślinny i olej sezamowy, aż do wymieszania.
Toast nasiona sezamu na patelni na średnim ogniu, rzucając od czasu do czasu, aż białe nasiona są złote, o 5 protokół.
Dodaj 1 łyżkę nasion do dressingu.
Daikon i marchew wrzucić do sosu i doprawić solą. Wierzch z pozostałymi nasionami sezamu.