Czerwone i zielone Granity winogronowe z Muskatem i mrożonymi winogronami z cukrem
Czerwone i zielone Granity winogronowe z Muskatem i mrożonymi winogronami z cukrem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 246 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wino muscat, winogrona, dodatkowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muscat Wino Słodkie Ciasto Z Winogronami, Cappuccino Granitas, bez cukru mrożone smakołyki z buzz, oraz Krem francuski z cukrowymi winogronami.
Instrukcje
Połącz 2/3 szklanki wody i 2/3 szklanki cukru w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 1 minutę. Chłodny syrop. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Puree zielone winogrona i połowę syropu cytrynowego w blenderze (niektóre kawałki skórki winogron pozostanie).
Przenieś na metalową patelnię o wymiarach 13x9x2 cali. Puree czerwone winogrona i pozostały syrop cytrynowy w blenderze.
Przenieś na inną metalową patelnię o wymiarach 13x9x2 cali. Zamrozić 1 godzinę. Wymieszać widelcem co godzinę, aż do zamrożenia, około 4 godzin.
W międzyczasie zanurz grona winogron w 2 łyżkach wina Muscat, aby je zwilżyć, a następnie zanurz winogrona w cukrze, aby je zwilżyć.
Umieść winogrona na małej tacy i zamrozić do zamrożenia, około 4 godzin. (Granity i winogrona mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i przechowywać zamrożone.)
Używając widelca, zeskrobuj granity na długość patelni, tworząc lodowate płatki.
Wlać 2 łyżki wina Muscat do każdej z 6 szerokich szklanek. Podziel green grape granita równo między szklanki. Łyżka red grape granita obok green grape granita w każdej szklance.
Udekoruj każdą z nich cukrem i podawaj.