Crostini z karczocha i fasoli
Zapomnij o jedzeniu lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić Crostini z karczocha i fasoli w domu. Ten przepis zawiera 6 porcji z 446 kalorii, 16G białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za $2.2 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powie, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 49 minut. Mieszanka skórki z cytryny, pecorino romano, serc karczochów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Szpinak Karczoch Biała Fasola Crostini, Crostini ze świeżych karczochów i białej fasoli, oraz Sałatka z karczochów, pomidorów Cherry i fety z karczochami-Pesto Crostini.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj blachę do pieczenia sprayem do gotowania warzyw
Ułóż prosciutto w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz przez 10 do 12 minut, aż będzie chrupiące. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut.
Na innej blasze do pieczenia ułóż kromki chleba w jednej warstwie. Za pomocą pędzla do ciasta posmaruj chleb 1/4 szklanki oleju.
Piec na złoty kolor, około 12 do 15 minut.
W robocie kuchennym połącz serca karczochów, fasolę, ser, bazylię, skórkę z cytryny, sok z cytryny, sól i pieprz. Pulsuj, aż mieszanina będzie masywna. Przy uruchomionej maszynie powoli dodaj pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Nałóż mieszankę karczochów na crostini. Pokrusz prosciutto i posyp na wierzchu.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Crostini naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym, Chianti i Verdicchio. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Moet & Chandon Imperial (3 - litrowa butelka-Jeroboam). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 600 dolarów.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.