Creole Gumbo

Creole Gumbo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele kreolski receptur, więc dać Creole Gumbo spróbować. To danie główne ma 689 kalorii, 52g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 34 fanów. Mieszanka masła, przyprawy, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Creole Stout Sausage Gumbo, Kurczak Po Kreolsku W Stylu Gumbo, oraz Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya).

Instrukcje

1
Piersi i udka z kurczaka gotować z cebulą i papryką w dużym garnku z osoloną wodą, przez około 40 minut lub aż gotowane przez i już różowy wewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Odcedzić, odsączyć kurczaka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
W dużym rondlu wymieszaj mąkę i masło na małym ogniu, aby uzyskać zasmażkę; dodaj gotowanego kurczaka, kiełbasę i wodę i doprowadzić wszystko do wrzenia. Przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać krewetki i gotować na wolnym ogniu przez około 1 Więcej godziny, następnie dodać przyprawy do smaku i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Torres Pazo das Bruxas Albarino z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn