Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Pieczonymi Burakami I Kozim Serem

Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Pieczonymi Burakami I Kozim Serem
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj Ciepłą Sałatkę z Soczewicy z Pieczonymi Burakami i Kozim Serem. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,02 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 827 kalorii, 34 g białka i 48 g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, octu sherry i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis zachwycił 3 osoby. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 87%. Ten wynik jest niesamowity. Ciepła soczewica z więdniętym boćwiną, pieczonymi burakami i kozim serem, ciepła sałatka z soczewicy z kozim serem i ciepła sałatka z soczewicy z kozim serem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zacznij od upieczenia buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
2
Cebulę, marchewkę, seler, liść laurowy i gałązki tymianku związać razem gazą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
3/4 łyżeczki Suszonej Bazylii3/4 łyżeczki Suszonej Bazylii
Opcjonalnie Liście Sałaty I Pokrojone PomidoryOpcjonalnie Liście Sałaty I Pokrojone Pomidory
1/2 Funta Twardego Tofu, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Twardego Tofu, Pokrojonego W Kostkę
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, PrażonychSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, Prażonych
3
Umieść bulion z kurczaka w średnim rondlu i zagotuj. Wymieszaj soczewicę, dopraw solą i pieprzem, zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż soczewica będzie miękka, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oleju Do Podsmażenia2 łyżki Oleju Do Podsmażenia
(skrzyżowanie I )(skrzyżowanie I )
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ
4
Dobrze odcedź i wyrzuć torebkę z gazy z aromatami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, PrażonychSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu, Prażonych
5
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki żółtych Pomidorów Gruszkowych Lub Grubo Posiekanych Pomidorów TradycyjnychPołówki żółtych Pomidorów Gruszkowych Lub Grubo Posiekanych Pomidorów Tradycyjnych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
6
Dodaj boczek i smaż, aż uzyska lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Drobno PokrojoneZielona Cebula, Drobno Pokrojone
7
Boczek wyjąć łyżką cedzakową do naczynia wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Drobno PokrojoneZielona Cebula, Drobno Pokrojone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
8
Dodaj czosnek i marchewkę na patelnię i smaż do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Liście Sałaty I Pokrojone PomidoryOpcjonalnie Liście Sałaty I Pokrojone Pomidory
Parmezan, Do PosypaniaParmezan, Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
9
Na patelnię dodaj ugotowaną soczewicę i boczek, wymieszaj. Dodaj posiekany tymianek i 1 łyżkę octu sherry. Doprawić solą i pieprzem, do smaku. Trzymaj się ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oleju Do Podsmażenia2 łyżki Oleju Do Podsmażenia
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Ocet SherryOcet Sherry
Zielona Cebula, Drobno PokrojoneZielona Cebula, Drobno Pokrojone
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
10
Aby złożyć, włóż frisee do dużej miski, wymieszaj z połową winegretu i dopraw solą i pieprzem. Ułóż pieczone buraki na zewnątrz 4 talerzy obiadowych. Podziel warzywa pomiędzy każdy talerz pośrodku. Posyp frisee odrobiną ciepłej soczewicy i połóż na wierzchu plasterek koziego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oleju Do Podsmażenia2 łyżki Oleju Do Podsmażenia
Ser KoziSer Kozi
VinaigretteVinaigrette
SoczewicaSoczewica
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi
11
Każdą sałatkę skrop pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
12
Podawać z kromkami chleba francuskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
13
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Posiekanych Batoników Kokosowych Wielkości Kęsa, Np. Almond Joy10 Posiekanych Batoników Kokosowych Wielkości Kęsa, Np. Almond Joy
14
Buraki lekko posmaruj olejem. Buraki zawiń w folię aluminiową, połóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku, aż będą ugotowane, około 45 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Syrop Czekoladowy, Polewa Karmelowa, Bita Polewa I Dodatkowo Pokruszone Ciasteczka Imbirowe OpcjonalnieSyrop Czekoladowy, Polewa Karmelowa, Bita Polewa I Dodatkowo Pokruszone Ciasteczka Imbirowe Opcjonalnie
Połówki żółtych Pomidorów Gruszkowych Lub Grubo Posiekanych Pomidorów TradycyjnychPołówki żółtych Pomidorów Gruszkowych Lub Grubo Posiekanych Pomidorów Tradycyjnych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Pokruszonych Ciasteczek Kanapkowych Z Kremem Czekoladowym1/2 Szklanki Drobno Pokruszonych Ciasteczek Kanapkowych Z Kremem Czekoladowym
4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek
10 Posiekanych Batoników Kokosowych Wielkości Kęsa, Np. Almond Joy10 Posiekanych Batoników Kokosowych Wielkości Kęsa, Np. Almond Joy
15
Wyjmij z piekarnika, odczekaj 10 minut, a następnie obierz i pokrój w plastry o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Posiekanych Batoników Kokosowych Wielkości Kęsa, Np. Almond Joy10 Posiekanych Batoników Kokosowych Wielkości Kęsa, Np. Almond Joy
16
W małej misce wymieszaj ocet, musztardę, tymianek oraz sól i pieprz. Powoli wlewaj olej i ubijaj, aż powstanie emulsja.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oleju Do Podsmażenia2 łyżki Oleju Do Podsmażenia
MusztardaMusztarda
1/4 Szklanki Posiekanej Ostrej Lub Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1/2 Małej świeżej Papryki, W Zależności Od Tego, Co Masz Pod Ręką1/4 Szklanki Posiekanej Ostrej Lub Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1/2 Małej świeżej Papryki, W Zależności Od Tego, Co Masz Pod Ręką
TymianekTymianek
Połówki żółtych Pomidorów Gruszkowych Lub Grubo Posiekanych Pomidorów TradycyjnychPołówki żółtych Pomidorów Gruszkowych Lub Grubo Posiekanych Pomidorów Tradycyjnych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do GrillaMieszanka Przypraw Do Grilla
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)boczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę1małemarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkęmarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkę1marchew, ćwiartkamarchew, ćwiartka1łodygaseler ćwiartkowyseler ćwiartkowy9606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2(może być lub przeglądać)Musztarda DijonMusztarda Dijon240Orzechy dowolne (posiekane)suszona Francuska zielona soczewicasuszona Francuska zielona soczewica4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChleb francuski, do serwowaniaChleb francuski, do serwowania1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony11 funt cukinii,posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )2(może być lub przeglądać)drobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku160Orzechy dowolne (posiekane)frisee lub mieszane warzywafrisee lub mieszane warzywa2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4plastryser koziser kozi1086 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek1( bakłażany)Cebula hiszpańska, obrana i poćwiartowanaCebula hiszpańska, obrana i poćwiartowana0(może być lub przeglądać)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięteburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięte0(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet sherryocet sherry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet sherryocet sherry
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn