Ciasto Żurawinowo-Streuselowe
Ciasto żurawinowo-Streuselowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 317 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Streusel, Ciasto Żurawinowe Streusel, oraz Ciasto Żurawinowe Streusel.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżką 1 1/2 szklanki mąki do suchych miarek, i wyrównać nożem.
Połącz z 1/4 szklanki kiełków pszenicy, proszku do pieczenia i sody oczyszczonej w dużej misce.
W misce wymieszać śmietanę, 1/2 szklanki brązowego cukru, mus jabłkowy, olej i jajko; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Złożyć suszoną żurawinę. Łyżka ciasto do 9-calowej okrągłej patelni ciasto pokryte sprayem do gotowania.
Aby przygotować polewę streusel, połącz 1/4 szklanki kiełków pszenicy, 2 łyżki mąki, 2 łyżki brązowego cukru i cynamon w małej misce; pokrój w margarynę za pomocą blendera do ciast lub 2 noży, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Posypać polewą streusel równomiernie na cieście.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić ciasto na drucianym stojaku.