Ciasto jabłkowo-rodzynkowe z lukrem karmelowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 18. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto jabłkowe z lukrem karmelowym, Babeczki bez jajek z lukrem karmelowym, oraz Ciasto Jabłkowo-Przyprawowe Z Lukrem Twarogowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować ciasto, ubij pierwsze 3 składniki mikserem z małą prędkością, aż do dobrze wymieszanego (około 5 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj mus jabłkowy; beat dobrze. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus Jabłkowy
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
4
Mąkę połączyć z 5 dodatkowymi składnikami (mąka przez sól), dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodać mieszaninę mąki do mieszanki musu jabłkowego; ubić tylko do wilgotnego. Wymieszać z rodzynkami, pekanami i 1 łyżeczką wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus Jabłkowy
Rodzynki
Wanilia
Orzeszki Pekan
Mąka Uniwersalna
6
Łyżka ciasto do 2 (9-calowe) okrągłe patelnie ciasto pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
7
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
8
Aby przygotować lukier, połącz 1 szklankę brązowego cukru, mleka, masła i 1/4 łyżeczki soli w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje (około 5 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Lukier
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia.
10
Dodać cukier puder i 1 łyżeczkę wanilii; ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka i lekko ciepła. Schłodzić 5 minut (lukier będzie gęstnieć w miarę stygnięcia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Umieścić 1 warstwę ciasta na talerzu; działa szybko, rozprowadzić 1/3 szklanki lukru, a wierzchu pozostałą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Lukier
12
Rozłóż pozostałą lukier na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać luźno w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą