Ciasto do pizzy z pieczarkami i bakłażanami
Ciasto z pieczarkami i bakłażanami wymaga mniej więcej 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 166 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz mieszankę chleba ciabatta g pack, gotowy sos pomidorowy z makaronem, bakłażan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bakłażan (Bakłażan) Pieczarka Feta Pesto Pizza, Szpinak Pieczarkowy Pizza Pie, oraz Łatwe Pieczarkowe Ciasto Na Pizzę.
Instrukcje
Zrobić ciasto zgodnie z instrukcjami opakowania, zastrzegając kilka łyżek mieszanki do odkurzania.
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki masła czosnkowego, a następnie gotować bakłażany, partiami, przez 1-2 min z każdej strony, na złoty kolor.
Wyjąć i przyprawić, a następnie odstawić.
Dodać trochę więcej masła i podsmażyć grzyby do miękkości, następnie wyjąć i odstawić.
Lekko posmarować 18cm okrągłą puszkę na ciasto o głębokości około 4cm. Odkurz płaską powierzchnię zarezerwowaną mieszanką chleba i rozwałkuj dwie trzecie ciasta, aby przebić się przez boki puszki. Wyłożyć puszkę i wcisnąć ciasto w narożniki. Pozostaw boki zwisające.
Ułóż składniki, zaczynając od połowy bakłażana, bazylii, sosu do makaronu, mozzarelli i grzybów. Powtórz z pozostałymi składnikami, naciskając dobrze.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby uformować pokrywkę i połóż na wierzchu. Uszczypnij razem pokrywę i boki, skręcając je razem, tworząc chrupiącą krawędź. Dobrze owinąć i zamrozić. Rozmrażać w temperaturze pokojowej przez około 8 godzin.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto gotować przez 30 min.
Wyjąć z blachy i umieścić na blasze do pieczenia.
Posmaruj masłem czosnkowym, a następnie gotuj jeszcze 20 minut, ponownie szczotkując masłem przed podaniem.