Ciasto Cytrynowo-Maślane
Ciasto cytrynowo-maślane może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 274 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka skórki cytryny, sól, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Z Maślanką Cytrynową, Ciasto Z Maślanką Cytrynową, oraz Ciasto Cytrynowo-Maślane.
Instrukcje
Zalać 10-calową patelnię w sprayu do gotowania. Pył z 1 łyżką mąki.
Masło ubić na średniej prędkości miksera, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka, pojedynczo, ubijając aż do wymieszania.
Połączyć sody oczyszczonej i maślanki; odstawić.
Połącz 3 szklanki mąki, sól i 1 łyżkę skórki cytrynowej; Dodaj do mieszanki masła na przemian z mieszanką maślaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Mieszaj z małą prędkością po każdym dodaniu, aż do wymieszania. Wymieszać w 1/4 szklanki soku z cytryny.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić na patelni 10 minut; wyjąć z patelni i umieścić na stojaku z drutu.
Otwory w górnej części ciasta, za pomocą drewnianego kilofu.
Połącz cukier puder, 1 łyżeczkę skórki cytryny i 2 łyżki soku z cytryny. Beat ze średnią prędkością miksera do gładkiej.
Mżawka glazury na ciepłe ciasto.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.