Ciasto bananowe Katriny
Ciasto bananowe Katriny może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 54 centów za porcję. 3 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, mleko odparowane, orzechy włoskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Ciasto bananowe Katriny, Zapiekanka brokułowa Katrina, oraz Chrupiące ciasteczka owsiane mamy Katriny.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj jedną patelnię rurową 9 lub 10 cali.
Krem skracający się do lekkości i puszystości.
Stopniowo dodawać cukier. Miksujemy w jajkach po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.
Do odparowanego mleka dodać wanilię. Na przemian dodać mieszankę mąki i płynne składniki do mieszanki śmietany. Zmiksować w puree bananowym i posiekanych orzechach.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 minut.