Makaron chiński z kogutami i wieprzowiną

Makaron chiński z kogutami i wieprzowiną
Przepis Chiński makaron z kogutami i wieprzowiną jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, kurczak, kurczak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chinese Pork ' n ' Noodles, Warzywa i wieprzowina nad makaronem Chińskim, oraz Chiński Grill Wieprzowina I Kluski.

Instrukcje

1
W misce marynować wieprzowinę z fasolą, 2 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżeczką sambal przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W rondlu, gotować na wolnym ogniu rosół z imbirem, cukier, jedna trzecia czosnku i pozostałe 2 łyżki sosu sojowego i 1/2 łyżeczki sambal na małym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zagotować squasha w dużym rondlu osolonej wody, aż tylko miękkie, 5 minut; przenieść na talerz. Makaron zagotować w wodzie aż do al dente; odcedzić i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
W woku podsmażyć szalotki i pozostały czosnek w oleju, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać mieszaninę wieprzową i stir-smażyć, aż mięso jest po prostu biały w całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
6
Dodaj cockles; wlać sos imbirowy i gotować na wolnym ogniu, aż cockles otworzyć, 2 protokół. Wymieszać makaron, squash i bok choy i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
CocklesCockles
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn