Chrupiące Tacos Rybne Panko

Chrupiące Tacos Rybne Panko
Przepis Crispy Panko Fish Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 30 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 252 kalorie, 13g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.53 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz tortille kukurydziane, śmietanę, olej z pestek winogron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiąca ryba Panko z pomarańczowym sosem sezamowym, Chrupiąca ryba Panko z pomarańczowym sosem sezamowym, oraz Chrupiące Tacos Rybne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić filety rybne na kawałki, które są w przybliżeniu 2 cale długości i 1 cal szerokości.Zrób chrupiącą powłokę Panko Tori. W średniej misce do mieszania, ubić razem piwo lub seltzer, mąka, skrobia kukurydziana, sól, czosnek w proszku i pieprz cayenne. Należy pamiętać, że piwo będzie trudne do zmierzenia z powodu piany; będziesz potrzebować co najmniej 1 1/2 szklanki piwa, aby to ciasto. Ciasto powinno być grube jak ciasto naleśnikowe, ale jeśli wydaje się kępy lub zbyt grube dodać więcej piwa, seltzer lub wody, aż mieszanina jest wystarczająco cienka do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Filety RybneFilety Rybne
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Woda GazowanaWoda Gazowana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Do innej miski wlać bułkę tartą panko. Miej pusty talerz pod ręką dla panierowanej ryby.Zanurz każdy kawałek ryby w cieście. Po wyciągnięciu ryby z ciasta, niech nadmiar ciasta uruchomić z powrotem do miski. Po zanurzeniu w cieście delikatnie zwinąć każdy kawałek w okruchy panko, aby pokryć. Pozostawienie zbyt dużej ilości ciasta na rybie doprowadzi do zbrylania się, więc upewnij się, że Twoja ryba jest tylko lekko pokryta cieście przed panierowaniem. Używaj jednej ręki do zanurzania na mokro, a drugiej do suchego, w przeciwnym razie skończysz z dużą ilością grudek w suchych składnikach powłoki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Na pusty talerz ułożyć panierowaną rybę.Gdy ryba jest panierowany, ciepła 1/2 cala oleju do gotowania na patelni na średniej wysokości. Smażyć panierowane kawałki ryb partiami
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Jeśli olej jest w odpowiedniej temperaturze, powinien pęcherzyków i skwierczeć evenlyno rozpryski lub popping. Odwróć rybę, gdy zmienią się na ciemnobrązową. Potrzeba 2-3 minut na stronę, aby ryba stała się złota i chrupiąca. Podczas frytki rybne, ubij razem składniki sosu. Rezerwować SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Umieść smażone kawałki ryb na stojaku z drutu, aby osuszyć, jeśli masz. Dzięki temu ryby będą tak ostre, jak to możliwe. Użyj ręczników papierowych, aby złapać kapanie oleju pod stojakiem. Jeśli nie masz stojaka z drutu, możesz spuścić kawałki ryb na podwójnej warstwie ręczników papierowych.Kiedy wszystkie kawałki ryb są smażone, złóż tacos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Podgrzać tortille kukurydziane na patelni, aż staną się ciepłe, pachnące i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Umieść 2 kawałki smażonej ryby w każdym taco. Top z odrobiną rozdrobnionej sałaty, trochę pokrojonego w kostkę pomidora, 2 plastry awokado i 1 łyżka sosu śmietanowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Podawać na ciepło ze świeżą limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Składniki

2dojrzałe awokado, cienko pokrojonedojrzałe awokado, cienko pokrojone3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipiwo (lub substytut wody seltzer)piwo (lub substytut wody seltzer)5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta rozdrobnionakapusta rozdrobniona0(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(zima)posiekana kolendraposiekana kolendra680Orzechy dowolne (posiekane)bez kości filety z białej ryby bez skóry-wybierz mocną białą rybę, taką jak dorsz lub halibutbez kości filety z białej ryby bez skóry-wybierz mocną białą rybę, taką jak dorsz lub halibut15tortille kukurydziane do serwowaniatortille kukurydziane do serwowania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka1(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki14Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej z pestek winogron lub olej o wysokiej temperaturze dymu do smażeniaOlej z pestek winogron lub olej o wysokiej temperaturze dymu do smażenia1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaDodajesz Inne dodatki do taco, jeśli wolisz-salsa fresca, świeżo posiekana kolendra, jalapeno lub ostry sos na kopaDodajesz Inne dodatki do taco, jeśli wolisz-salsa fresca, świeżo posiekana kolendra, jalapeno lub ostry sos na kopa2(zima)świeży sok z limonki (lub więcej do smaku)świeży sok z limonki (lub więcej do smaku)14Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieże kliny limonki do dekoracjiŚwieże kliny limonki do dekoracji11 funt cukinii,2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPanko bułka tartaPanko bułka tarta11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych14Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól do smakuSól do smaku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśmietana (lub 1/2 szklanki śmietany, 1/2 szklanki majonezu)śmietana (lub 1/2 szklanki śmietany, 1/2 szklanki majonezu)2pomidory, sadzone i pokrojone w kostkępomidory, sadzone i pokrojone w kostkę

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn