Chleby Gumdrop
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Gumdrop Loaves. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 314 kalorii. Ten przepis podaje 32 porcje i kosztuje 62 centy za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka daktyli, jajek, rodzynek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14%. Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj Chleb Gumdrop, Krówkę Gumdrop i Ciasto Gumdrop, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbić jajka, mus jabłkowy i wanilię (ciasto będzie wyglądało na zsiadłe).
Usuń czarne żelki i zachowaj do innego użytku. W dużej misce wymieszaj żelki, orzechy pekan, daktyle, rodzynki, wiśnie i 1 szklankę mąki; wrzucić do płaszcza.
Połącz sodę oczyszczoną, cynamon, przyprawę do ciasta i pozostałą mąkę; stopniowo dodawać do ubitej masy. Złóż mieszaninę żelek.
Wlać do dwóch natłuszczonych 9-calowych. x 5 cali patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 300° przez 45 minut; przykryć luźno folią.
Piecz jeszcze 45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.