Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym

Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym
Chai-Spiced Bosc Pears with Pound Cake is a bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka gruszek bosc, woda, strąki kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym, Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, oraz Slow Cooker Chai Spiced Gotowane Gruszki.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać z liści herbaty; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić mieszaninę wina przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Powrót mieszaniny wina na patelnię; dodać połówki gruszki, ściąć boki w dół. Przykryć; dusić 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Gruszki wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w płytkim naczyniu. Gruszki odstawić na bok; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać mascarpone, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Zdjąć z ognia; dodać masło, mieszając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8
Umieść 1 kawałek ciasta funta na każdym z 8 talerzy, a każdy plaster przełożyć 1 połówką gruszki. Łyżka około 2 łyżki sosu na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
9
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn