Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym
Chai-Spiced Bosc Pears with Pound Cake is a bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka gruszek bosc, woda, strąki kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym, Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, oraz Slow Cooker Chai Spiced Gotowane Gruszki.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać z liści herbaty; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Odcedzić mieszaninę wina przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Powrót mieszaniny wina na patelnię; dodać połówki gruszki, ściąć boki w dół. Przykryć; dusić 15 minut lub do miękkości.
Gruszki wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w płytkim naczyniu. Gruszki odstawić na bok; ogrzać.
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 10 minut).
Dodać mascarpone, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego.
Zdjąć z ognia; dodać masło, mieszając, aż masło się rozpuści.
Umieść 1 kawałek ciasta funta na każdym z 8 talerzy, a każdy plaster przełożyć 1 połówką gruszki. Łyżka około 2 łyżki sosu na każdej porcji.