Cajun Gumbo z K&C

Cajun Gumbo z K&C
Cajun Gumbo firmy K&C to danie główne Cajun. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 31 g tłuszczu i łącznie 485 kalorii. Ten przepis służy 14 osobom. Za 5,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka krewetek, papryki, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Autentyczne Cajun Gumbo, Cajun Andouille Sausage Gumbo i Andouille Sausage Cajun Gumbo są bardzo podobne do tego przepisu.

Składniki

14Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDoniczka magazynowa o pojemności 12 litrówDoniczka magazynowa o pojemności 12 litrów2(zima)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno51Orzechy dowolne (posiekane)posiekany selerposiekany seler1Średnia żółta cebula, posiekanaDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak454Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany454Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany6jajajaja546 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiextra virgin olive oil for browning the meatextra virgin olive oil for browning the meat11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.plik w proszkuplik w proszku31Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna31 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2goździkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach75Orzechy dowolne (posiekane)posiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka454Orzechy dowolne (posiekane)green onion sausage linksgreen onion sausage links454Orzechy dowolne (posiekane)okra, chopped (frozen or fresh)okra, chopped (frozen or fresh)320Orzechy dowolne (posiekane)posiekana cebulaposiekana cebula11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych454Orzechy dowolne (posiekane)linki do kiełbas andouillelinki do kiełbas andouille907Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined11Średnia żółta cebula, posiekanastock potstock pot4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Gumbo bardzo dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach.
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Nuty klasycznych właściwości ziołowych Marlborough Sauvignon uzupełniają inne złożone cechy grejpfruta, białej gruszki, zielonej trawy i agrestu. Intensywne aromaty wina są wzmocnione na podniebieniu subtelną mineralnością i apetyczną kwasowością. Skoncentrowane wykończenie jest rześkie, czyste i długotrwałe. Profil degustacyjny wina doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami (np. świeżymi ostrygami!), ale z łatwością można nim delektować się samym winem w upalny letni dzień. Dzięki!
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje14
Ocena Zdrowia8
Magazyn