Cajun Gumbo firmy K&C to danie główne Cajun. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 31 g tłuszczu i łącznie 485 kalorii. Ten przepis służy 14 osobom. Za 5,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka krewetek, papryki, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Autentyczne Cajun Gumbo, Cajun Andouille Sausage Gumbo i Andouille Sausage Cajun Gumbo są bardzo podobne do tego przepisu.
Gumbo bardzo dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach.
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Nuty klasycznych właściwości ziołowych Marlborough Sauvignon uzupełniają inne złożone cechy grejpfruta, białej gruszki, zielonej trawy i agrestu. Intensywne aromaty wina są wzmocnione na podniebieniu subtelną mineralnością i apetyczną kwasowością. Skoncentrowane wykończenie jest rześkie, czyste i długotrwałe. Profil degustacyjny wina doskonale komponuje się z różnorodnymi potrawami (np. świeżymi ostrygami!), ale z łatwością można nim delektować się samym winem w upalny letni dzień. Dzięki!