Budyń Risotto Pomarańczowo-Waniliowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj pomarańczowo-waniliowego puddingu Risotto. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 204 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką sól, sok z cytryny, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Risotto Pudding Ryżowy Z Brązowym Cukrem I Wanilią, Budyń ryżowy z wanilią, pomarańczą i rumem, oraz Pudding ryżowy solony Orzechowo-pomarańczowy-waniliowy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużym rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać nasiona i fasolę w mieszaninę mleczną. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Umieść ryż na średniej patelni na średnim ogniu; gotować 3 minuty, stale mieszając. Wymieszać z solą.
Dodawać mieszaninę mleka, 1/2 szklanki na raz, mieszając często, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 45 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać skórkę i soki.
Usuń fasolę wanilii i wyrzuć. Risotto schłodzić co najmniej 3 godziny przed podaniem.