Bobotie może być tylko Afrykańskie przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 270 kalorii, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 5 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Najlepszy Bobotie, BOBOTIE, oraz Bobotie.
Instrukcje
1
Podgrzać wodę w rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i dodać plastry cebuli. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cebula wydaje się przezroczyste, 3 do pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Cebulę wyjąć i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 7x11 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
5
Kromkę chleba namoczyć w mleku i delikatnie wycisnąć mleko; odstawić mleko na bok. Pokruszyć chleb w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
6
Chleb wymieszać z mieloną wołowiną, curry, 1 jajkiem, cukrem, solą, czarnym pieprzem, kurkumą, octem, chutney, migdałami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Curry W Proszku
Mielona Wołowina
Kurkuma
Migdały
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Rodzynki
Ocet
Chleb
Cukier
Sól
Jajko
7
Umieścić mieszaninę przygotowane naczynie do pieczenia. Włożyć liście laurowe do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Pozostałe jajko ubić z 3 łyżkami odsączonego mleka.
Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Radley & Finch The Profs Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.