Basic Cake Balls
Need a deser bezmleczny? Podstawowe Kulki ciasto może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. Ten przepis służy 48 i kosztuje 8 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Basic Popcorn Balls, Kulki Fasoli Z Ciasta Kukurydzianego, Czyli Fiesta Balls, oraz Tort Podstawowy 1-2-3-4.
Instrukcje
Upiecz ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając patelni do ciast o wymiarach 9 na 13 cali.
Niech ostygnie całkowicie.
Po schłodzeniu ciasta zorganizuj się i odstaw mnóstwo czasu (co najmniej godzinę) na kruszenie, zwijanie i zanurzanie 4 tuzinów kulek tortowych.
Pokruszyć schłodzone ciasto do dużej miski. Konsystencja ciasta sprawia, że łatwo się kruszy. Wystarczy pokroić upieczone ciasto o wymiarach 9 na 13 cali na 4 równe części.
Usuń sekcję z patelni, połamać ją na pół i pocierać dwa kawałki razem nad dużą miską, upewniając się, że kruszą wszelkie duże kawałki, które odpadają. Możesz również użyć widelca, aby rozbić większe kawałki ciasta. Powtarzaj z każdą sekcją, aż całe ciasto zostanie rozdrobnione na drobną konsystencję. Jeśli masz duże kawałki wymieszane, kulki ciasta mogą okazać się grudkowate i wyboiste. Nie powinieneś widzieć żadnych dużych kawałków ciasta.
Dodaj trzy czwarte pojemnika lukier. (Nie będziesz potrzebował pozostałego lukru.)
Wymieszaj go z pokruszonym ciastem, używając tylnej dużej metalowej łyżki, aż do całkowitego połączenia. Jeśli użyjesz całego pojemnika, kulki ciasta będą zbyt wilgotne.
Mieszanka powinna być wystarczająco wilgotna, aby zwinąć się w kulki 1 1/2 cala i nadal mieć okrągły kształt. Po zwinięciu kulek ciasta ręcznie, umieść je na pokrytej woskowym papierem blasze do pieczenia.
Przykryć folią i schłodzić przez kilka godzin w lodówce lub umieścić w zamrażarce na około 15 minut. Chcesz, żeby jaja były twarde, ale nie zamrożone.
Jeśli robisz projekt, który wymaga niepowlekanych kulek ciasta, zatrzymaj się tutaj i przejdź do dekoracji kulek ciasta, postępując zgodnie z instrukcjami projektu.
Umieść cukierkową powłokę w głębokiej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej plastikowej misce. Miski te ułatwiają pokrycie kulek ciasta całkowicie z powłoką cukierków trzymając miskę bez spalania palców. (Zwykle pracuję z około 16 uncji powłoki na raz.)
Stopić powłokę cukierków, postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Kuchenka mikrofalowa na średniej mocy przez 30 sekund na raz, mieszając łyżką pomiędzy. Można również użyć podwójnego kotła. Tak czy inaczej, upewnij się, że nie przegrzewasz powłoki.
Teraz jesteś gotowy do płaszcza. Wyjmij kilka kulek ciasta na raz z lodówki lub zamrażarki do pracy. Jeśli są w zamrażarce, przenieś resztę kulek do lodówki w tym momencie, aby pozostały twarde, ale nie zamrażać.
Umieść jedną piłkę na raz w misce z powłoką cukierków. Łyżka dodatkowej powłoki na wszelkie niepowlekane obszary kulki ciasta, aby upewnić się, że jest całkowicie pokryta powłoką cukierków. Następnie wyciągnij kulkę tortową łyżką. Unikaj mieszania go w powłoce, ponieważ okruchy ciasta mogą spaść do powłoki.
Trzymając łyżkę nad miską, stuknij kilka razy w uchwyt łyżki na krawędzi miski, aż nadmiar powłoki odpadnie i z powrotem do miski. Technika ta tworzy również gładką powierzchnię Na Zewnątrz kulki ciasta.
Przenieś powleczoną kulkę ciasta do innej pokrytej papierem woskowym blachy do wyschnięcia.
Niech powlekana kulka ciasta zsunie się prosto z łyżki. Niektóre powłoki mogą gromadzić się wokół podstawy kuli na papierze woskowym. Jeśli tak, po prostu weź wykałaczkę i użyj jej, aby narysować linię wokół podstawy kulki ciasta przed zestawami powłoki. Po ustawieniu powłoki można zerwać wszelkie niepożądane powłoki.
Powtórz z pozostałymi kulkami ciasta i pozostaw do całkowitego wyschnięcia.
Jeśli masz dodatkową powłokę z cukierków, wlej ją do zamykanej plastikowej torby (a następnie odetnij róg) lub do butelki do wyciskania i skrop ją zygzakiem na wierzchu, aby udekorować.
Możesz zrobić kulki ciasta z wyprzedzeniem i przechowywać je w szczelnym pojemniku na ladzie lub w lodówce przez kilka dni.
Kulki ciasta będą łatwiejsze do zwijania, jeśli myjesz i suszysz ręce okresowo podczas procesu walcowania. Za każdym razem całkowicie osusz ręce i upewnij się, że nie dostaniesz wody w powłoce cukierków, ponieważ może to uczynić ją bezużyteczną.
Możesz użyć mini łyżki do lodów, aby uzyskać kulki tortowe o jednolitym rozmiarze.
Jeśli nie potrzebujesz lub chcesz zrobić 48 kulek, po prostu podziel ciasto na pół na 24 kulki lub w ćwiartkach na 12 i zamrozić pozostałe ciasto do późniejszego wykorzystania. Pamiętaj, aby proporcjonalnie zmniejszyć ilość lukru.
Przedruk za zgodą Cake Pops: porady, sztuczka i przepisy na ponad 40 nieodpartych Mini smakołyków przez
Bakerella, © 2010 Kronika Książki