Arbuz i Haloumi
Arbuz i Haloumi mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 37 g tłuszczu i łącznie 384 kalorie. Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, miodu, mięty i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 17 minut. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 23% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Podobne przepisy obejmują sałatkę z arbuza i Haloumi, sałatkę z arbuza z grillowanym serem Haloumi oraz placki Haloumi i cukinii.
Instrukcje
Do naczynia miksującego włóż szalotkę i czosnek, dodaj szczyptę soli.
Dodać ocet i miód, wymieszać. Powoli wlej 4 uncje oleju. Dodać migdały i miętę.
Zalej melona i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju. Smaż haloumi przez 1 minutę z każdej strony.
Zdjąć z patelni, posypać marynowanym arbuzem i podawać.