Żeberka Pat z brzoskwiniowym sosem BBQ
Żeberka Pat z brzoskwiniowym sosem BBQ to bezglutenowe danie główne. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,21 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 108g białka, 164g tłuszczu i w sumie 2143 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 4 fanów. Jeśli masz pod ręką sos worcestershire, żeberka wieprzowe, nektar brzoskwiniowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 12 godzin i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Żeberka Pat z brzoskwiniowym sosem BBQ, Żeberka dla niemowląt z ognistym brzoskwiniowym sosem BBQ, oraz Żeberka wieprzowe wolnowarowe z pikantnym sosem brzoskwiniowo-Mango BBQ.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: chipsy hikory, brykiety nasycone i węglowe, nasycone.
Dodaj sól, paprykę, chile w proszku, czosnek w proszku i brązowy cukier do miski i mieszaj, aż dokładnie się połączą. Trzymaj pocieranie w hermetycznym pojemniku do 6 miesięcy.
W przypadku żeber: opłucz i osusz żebra.
Połóż je na czystej desce do krojenia i zdejmij cienką tłustą skórkę wyściełającą spód żeber. Przytnij żebra całego nadmiaru tłuszczu. Zachowaj 2 łyżki pocierania brzoskwini (1 na żeberka i 1 na sos), a następnie obficie posyp każdą stronę pozostałym pocieraniem i zawiń żeberka w folię. Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin, aby smaki mogły przeniknąć do mięsa.
Napełnij grill frytkami i brykietami i podgrzej je do 250 stopni F.
Połóż żeberka bardziej mięsną stroną do dołu na pośrednim ogniu i gotuj przez 3 godziny z przykryciem grilla do dołu. Obróć płyty i gotuj, aż żeberka łatwo się wyginą, około 1 godziny. W tym momencie wyjmij je z grilla.
Posyp płyty 1 łyżką zarezerwowanej brzoskwini i pokrój na porcje.
Pokrój każdą płytę na pojedyncze żeberka i posmaruj sosem Gina ' s Peach BBQ. Ułóż na półmisku i podawaj.
Roztop masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i szalotkę i smaż do miękkości, około 3 minut. Dopraw solą, pieprzem i brzoskwinią. Mieszaj drewnianą łyżką, aż pachnie. Dodaj keczup, nektar brzoskwiniowy, ocet jabłkowy, musztardę, Worcestershire i sok z cytryny. Doprowadź składniki do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia.
Gotuj, aż zgęstnieje, około 30 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dostosuj przyprawy i ciesz się.