Żeberka Pat z brzoskwiniowym sosem BBQ
Żeberka Pat z brzoskwiniowym sosem BBQ to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 135g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1564 kalorii. Na 11,5 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, ocet jabłkowy, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka dziecięce z ognistym brzoskwiniowym sosem BBQ, Żeberka wołowe z sosem brzoskwiniowo-liczi, oraz Wolne żeberka wieprzowe z pikantnym sosem brzoskwiniowo-Mango BBQ.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: wióry Hickory, brykiety nasycone i węglowe, nasycone.
Dodaj sól, papryka, chile proszek, czosnek w proszku i brązowy cukier do miski i mieszać aż dokładnie włączone. Przechowywać w szczelnym pojemniku przez okres do 6 miesięcy.
Na żebra: spłucz i osusz żebra.
Umieść je na czystej desce do krojenia i zdejmij cienką tłustą skórę, która wyrównuje spód żeber. Przyciąć żebra całego nadmiaru tłuszczu. Rezerwa 2 łyżki brzoskwini rub (1 na żeberka i 1 na sos), a następnie obficie posypać każdą stronę pozostałym pocierać i owinąć żeberka w plastik. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin, więc smaki mogą przenikać mięso.
Wypełnij grill wióry i brykiety i rozgrzej je do 250 stopni F.
Umieść żeberka, mięso-strona w dół, na pośrednim ogniu i gotować przez 3 godziny z pokrywą grilla w dół. Obróć płyty i gotuj, aż żebra zginają się łatwo, około 1 godziny. W tym momencie usuń je z grilla.
Płyty posypać 1 łyżką brzoskwini rub i pokroić na porcje.
Pokroić każdą płytę w poszczególne żeberka i płaszcz z brzoskwiniowym sosem BBQ Gina. Ułóż na półmisku i podawaj.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i szalotki i saute do miękkości, o 3 protokół. Doprawić solą, pieprzem i natrzeć brzoskwinią. Wymieszać drewnianą łyżką, aż będzie pachnący. Wymieszać w ketchup, nektar brzoskwiniowy, ocet jabłkowy, musztarda, Worcestershire i sok z cytryny. Doprowadzić składniki do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować.
Niech gotować, aż zgęstnieje, o 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Dostosuj przyprawy w razie potrzeby i ciesz się.