Świąteczny Sos Żurawinowy

Świąteczny Sos Żurawinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świątecznego sosu żurawinowego. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka cukru, żurawiny, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Świąteczny sos żurawinowy w / A Twist, Wakacyjne ciasto bezglutenowe z sosem żurawinowym, oraz Wakacyjny Dżem Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Świeżą żurawinę i wodę umieścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zawiń goździki, jagody ziela angielskiego i laski cynamonu w torebce z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Laska CynamonuLaska Cynamonu
GoździkiGoździki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
3
Umieścić w wodzie z żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
WodaWoda
4
Gotować, aż żurawina zacznie pękać, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
5
Wymieszać z cukrem i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Kontynuuj gotowanie 5 minut, lub aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Odrzuć torbę z przyprawami. Schłodzić w lodówce 8 godzin, lub na noc, przed podaniem.

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn