Łosoś z grilla na mieszanej zieleni
Łosoś z grilla na mieszanych zieleni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 393 kalorie, 36g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka mielonego pieprzu, warzywa sałatkowe, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest znakomite. Spróbuj Pieczony łosoś na mieszanej zieleni, Łosoś kruszony ziołami z sałatką z mieszanej zieleni, oraz 20-minutowa Pizza z grilla z wędzonym łososiem i mieszaną zielenią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać razem chili w proszku, czosnek w proszku, cebula w proszku, cukier, sól, ziele angielskie, kminek, biały pieprz, i papryka. Rezerwa 1 1/2 łyżki mieszanki do vinaigrette i posypać pozostałą mieszankę przypraw na filety z łososia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 6 godzin.
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Lekko oil grill ruszt, i rozprowadzić niewielką ilość oliwy z oliwek na filety z łososia. Gotować łososia 4 do 5 minut na stronie, lub do łatwo płatki widelcem.
W małej misce, wymieszać pomidorowo-warzywny koktajl sok, ocet, pomidory, oliwa z oliwek, i reserved mieszanka przypraw do vinaigrette.
Włożyć sałatkę do dużej miski, skropić winegretem i wrzucić do płaszcza.
Podziel zieleń między poszczególne talerze do serwowania. Na każdym talerzu polewamy filetem z łososia, a na łososia łyżką pozostałego vinaigrette.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.