Łosoś Inkrustowany Sezamem Z Redukcją Pinot Noir

Łosoś Inkrustowany Sezamem Z Redukcją Pinot Noir
Łosoś inkrustowany sezamem z redukcją Pinot Noir może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 8,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 760 kalorii, 47g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz filet z łososia-1 ½ - 2 cale, sól przyprawowa, pinot noir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kaczka Pieczona Z Redukcją Pinot Noir/Granat, SOS redukcyjny z grzybami Pinot Noir z grillowanym stekiem T-Bone #SundaySupper, oraz Łosoś deski z sosem jagodowym Pinot Noir.

Instrukcje

1
Osuszyć łososia papierowym ręcznikiem, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Kurz odsłonięte mięso z liberalną dawką soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Całkowicie przykryj odsłonięty miąższ nasionami sezamu, wystarczy, aby uformować ładną warstwę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
4
Obficie skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj 1 do 2 łyżki oliwy z oliwek (tylko tyle, aby ledwo pokryć dno patelninie chcesz, aby pływać, tylko tyle, aby po prostu zapobiec przyklejaniu). Gdy patelnia i olej są gorące, odwróć i wsuń łososia delikatnie, Skórka do góry, aby nasiona sezamu nie odleciały. Zapiekać przez około 5 do 7 minut, aż uzyska złoty kolor. Nie poddawaj się pokusie, aby wrzucić lub przenieść filet z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Niech siedzą tam, aby nasiona sezamu zostały usmażone w miąższ łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
8
Na odsłoniętą skórę posyp więcej soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Gdy złocisty brąz, Odwróć filet i gotować przez kolejne dwie minuty lub tak.
10
Wlać 3/4 szklanki czerwonego wina na łososia, niższe ciepło do średnich lub tuż powyżej, i niech gotować kolejne pięć minut lub tak. Sos powinien gotować się dość energicznie, ale nie chcesz, aby się palił lub palił, więc dostosuj temperaturę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Po ugotowaniu, ale nadal lekko różowy w środku, wyjąć do półmiska i umieścić miąższ do góry.
12
Sos gotować na średnim ogniu i dodać dodatkowe 3/4 szklanki czerwonego wina. Niższe ciepło do średnio-niskie i niech zmniejszyć na około kolejne pięć minut, mieszając od czasu do czasu, aby zwolnić i poluzować wszystkie te wielkie gotowane kawałki i smak z patelni. Gotować przez około dodatkowe pięć minut lub aż sos zmniejszy się o połowę. W razie potrzeby dostosuj do soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Polać filetem sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Udekorować natką pietruszki i podawać. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia51
Magazyn