Łopatka wieprzowa z szybkim Kimchi w liściach sałaty z sosem Kojuchang

Łopatka wieprzowa z szybkim Kimchi w liściach sałaty z sosem Kojuchang
Łopatka wieprzowa z szybkim Kimchi w liściach sałaty z sosem Kojuchang może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 379 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz nasiona sezamu, imbir, liście sałaty bostońskiej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Okłady z sałaty wieprzowej z Kimchi, Szybkie łopatka wieprzowa z marynowaną cebulą, oraz Ryba owinięta w liście bananowca z Chile Rajas i Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Włóż kapustę do dużej miski, wrzuć sól i odstaw, rzucając od czasu do czasu, około 2 godzin. Kapustę dobrze opłukać, następnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wody rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść do dużej czystej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połączyć czosnek, serrano, imbir, sos rybny, ocet i 2 łyżki wody w robocie i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Zalać kapustę, dodać zieloną cebulę i sezam i wrzucić do połączenia. Przykryć i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 godzinę, mieszając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
KapustaKapusta
1
Ubić razem colę, soję, ocet, olej sezamowy, czosnek, kolendrę i czarny pieprz w dużym naczyniu do pieczenia, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
KolendraKolendra
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ColaCola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodaj stek wieprzowy i obrócić do płaszcza. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki WieprzoweSteki Wieprzowe
3
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij stek wieprzowy z marynaty na 30 minut przed grillowaniem, aby się ochłodzić. Grillować stek, aż złoty brąz, zwęglone z obu stron, gotowane do średniej doneness, i natychmiastowy odczyt termometr włożony do centrum rejestruje 150 stopni F, O 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki WieprzoweSteki Wieprzowe
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i pozostawić na 10 minut, luźno przykryte folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Pokroić na ziarno w cienkie paski. Liście sałaty wypełnić trochę wieprzowiny, mżawka z sosem i top z kimchi. Ułóż na półmisku i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
KimchiKimchi
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
1
Wszystkie składniki ubić w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2(zima)Azjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny1zostawićSałata BostońskaSałata Bostońska340Orzechy dowolne (posiekane)cola soda (zalecane: Cola)cola soda (zalecane: Cola)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra1inchświeży imbir, obrany i posiekanyświeży imbir, obrany i posiekany2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany8goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2zielona cebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzekzielona cebula, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzek6zielona cebula, część zielona i bladozielona, cienko pokrojonazielona cebula, część zielona i bladozielona, cienko pokrojona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS KojuchangSOS Kojuchang4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzybkie KimchiSzybkie Kimchi2(zima)kochujangkochujang4(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy907Orzechy dowolne (posiekane)kapusta napa, połówkowa i cienko rozdrobnionakapusta napa, połówkowa i cienko rozdrobniona680Orzechy dowolne (posiekane)stek z łopatki wieprzowej, nie więcej niż 3/4 cala grubości, nie przyciętystek z łopatki wieprzowej, nie więcej niż 3/4 cala grubości, nie przycięty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy2(zima)ocet ryżowyocet ryżowy3(zima)ocet ryżowyocet ryżowy1lub 2 Serrano chiles, posiekane, w zależności od tego, jak ostre lubiszlub 2 Serrano chiles, posiekane, w zależności od tego, jak ostre lubisz11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2(zima)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2(zima)prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn