Łatwa Zupa Miso
Przepis łatwy jeden garnek zupa Miso może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w okolicy 20 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 56 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, płatki bonito, jedwabne tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako zupa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą Mung, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Łatwy Rosół Miso.
Instrukcje
Połączyć wodę, kombu i płatki bonito w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do gołego dusić i gotować przez 5 protokół.
Wyjąć z ognia, ostudzić przez 5 minut, a następnie przecedzić przez sitko o drobnej siatce. Wyrzucić ciała stałe.
Powrót bulionu do średniego rondla i ustawić na małym ogniu, aby utrzymać ciepło, ale nie wrzenia.
W bulionie umieścić drobny sitko siatkowe i dodać pastę miso do sitka. Użyj tylnej części łyżki, aby wcisnąć pastę przez sitko do bulionu, Odrzuć i duże ziarna, które nie przechodzą przez.
Dodaj tofu, wakame, grzyby, i cockles (jeśli używasz), i pozostawić do gotowania bez gotowania, aż składniki są ciepłe i wakame ma ponownie nawodniony, o pięć minut.
Udekoruj szalotki (jeśli używasz) i podawaj natychmiast.