Złote ziemniaki i cebula
Złote ziemniaki i cebula może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga liści pietruszki z płaskim liściem, młodych ziemniaków, kilku gałązek tymianku i liści laurowych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 42%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Złota Cebula Pieczona, Grzanki i Zaciery ze złotą cebulą, oraz Pikantne Złote Pieczone Cebule.
Instrukcje
Rozgrzej masło na płytkiej patelni i gotuj cebulę z tymiankiem i Zatoką przez 20 minut, aż będzie bardzo miękka, następnie podgrzej ogień do średniego i gotuj przez 5 minut więcej, aż będzie lepki i złoty.
Na patelnię dodajemy oliwę, rozrzucamy ziemniaki i smażymy ok. 10 min. na złoty kolor. Oni przyzwyczajenie chrupiące z powodu cebuli, ale chcesz je miękkie na brzegach; dodać więcej oleju na patelni, jeśli to konieczne. Około 30 sekund przed podaniem wrzucić pietruszkę i doprawić.