Zupa Z Jajek Po Rzymsku: La Stracciatella
Rzymska zupa z jajkiem: La Stracciatella może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, jajka, łodygi pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kaszę manną, możesz podążać za tym daniem głównym z Kasza manna z kompot figowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoska Zupa Jajeczna Stracciatella, Włoska Zupa Jajeczna Stracciatella, oraz Zupa z kapusty i parmezanu (Stracciatella) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odmierz 1 z 6 filiżanek bulionu z kurczaka i przechowywać w lodówce tak, że jest zimny.
W dużym garnku, doprowadzić pozostałe 5 szklanek bulionu z kurczaka do wrzenia. W dużej misce, połączyć zimny bulion, jajka, kasza manna, ser, pietruszka i gałka muszkatołowa i ubijać, aż dobrze wymieszane.
Ubijamy mieszaninę do wrzącego wywaru i zmniejszamy temperaturę do minimum. Kontynuuj ubijanie przez 3 do 4 minut. Wyregulować przyprawę solą i pieprzem i równomiernie podzielić na 6 rozgrzanych miseczek do zupy.
Podawać natychmiast, w razie potrzeby posypane więcej startego sera.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.