Zupa z fasoli Pinto, pomidorów i dyni
Zupa z fasoli Pinto, pomidorów i dyni to bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.36 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa z dyni i pomidorów, Zupa z dyni i białej fasoli, oraz Toskańska zupa z fasoli i dyni.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i seler; smażyć, aż cebula będzie złoty, o 7 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać 1 minutę.
Dodać bulion i następne 5 składników; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest miękka, o 15 protokół.
Przełożyć 3 szklanki zupy do blendera; lekko ostudzić, następnie puree do uzyskania gładkiej konsystencji. Puree do garnka z zupą. Dusić do ogrzania przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Zupa z kadzi na 6 miseczek.
Posypać 1 łyżką bazylii i podawać.
W porcji: kalorie, 228; tłuszcz całkowity, 4 g; Tłuszcze nasycone, 0,5 g; cholesterol, 0 mg